ŽIJEME VOLEJBALEM!
Rozhovory

Lucka, nebo Míša? Kořením hanácké bitvy je souboj sester Zatloukalových

Nejen šokující jednoznačná výhra Přerova ve druhém utkání dělá čtvrtfinálovou sérii mezi Zubřicemi a volejbalistkami Prostějova pikantní.

Na postech nahrávaček totiž proti sobě stojí sestry Zatloukalovy. Na straně Přerova jednadvacetiletá Lucie, v dresu desetinásobných mistryň třiadvacetiletá Michaela, která navíc ještě v sezoně 2016/2017 sbírala zkušenosti v týmu Zubřic.

„Jsme sourozenci, takže je tam nějaká ta zdravá rivalita,“ ujišťuje s úsměvem zkušenější Michaela.

Pohledné blondýnky si nejsou podobné jen vzhledově. Momentálně má ale „navrch“ mladší ze sester. Přerovanky totiž předvedly ve středu perfektní výkon a favoritky překvapivě zašlapaly do země vítězstvím 3:0.

„Bylo to tím, že jsme konečně dodržovaly trenérovu taktiku. Dobře jsme přihrávaly, dobrá obrana, všechno nám šlo. Takže dneska super,“ zářila radostí Lucie Zatloukalová.

„Já si myslím, že všechny holky z Přerova hrály svůj životní zápas, protože to, co počapaly, ubránily, Lůca jak nahrávala, to bylo neskutečné. Zato my jsme zase odešly, byl to zase úplný opak,“ hodnotila zase utkání Michaela, která dobře zná i atmosféru přerovské haly.

„Přijde mi, že tady v Přerově se vždy hraje těžce, jsou tady super fanoušci. Zítra jdeme zase trénovat a v sobotu jim to vrátíme,“ má jasno nahrávačka, která v minulé sezoně v Prostějově plnila roli „dvojky“. Teď už nahrávka stojí hlavně na ní.

Ve středu to ale pro její tým nebylo ono. Přerov tak po šesti letech slavil triumf nad Prostějovem.

„Pro mě je to velký pocit, Prostějov jsem vždy chtěla porazit, protože jsem tam vyrůstala. No a ségru samozřejmě taky,“ pousmála se Lucka.

Vzájemná utkání plná sesterské rivality už obě hráčky znají, během play-off však samozřejmě není nouze o ještě vypečenější momenty. Jak se spolu vůbec sestry během série baví?

„Bavíme a nebavíme, spíš se tak laškujeme. Já se třeba ptám, co u nich bylo na videu na poradě, Lůca zase, co bylo u nás. Nic si samozřejmě neřekneme, furt vtipkujeme a vyzvídáme,“ prozradila Michaela a Lucie jen s úsměvem přitakala. „Přesně tak, všechno v tajnosti.“

Mladší ze Zatloukalových si tak mohla sestru vychutnat alespoň během rozhovoru po druhém čtvrtfinále.

„Jsem ráda, že už s ní nebydlím doma, protože to bych asi nevydržela. Ale myslím si, že tohle je ideální pro tátu s mámou, je to 1:1 na zápasy, je to takové drama. Neskončí to 3:0. Pro mě už to tak dobré není, ale věřím, že to otočíme a bude to v pohodě,“ řekla Michaela.

Že by ale rodiče obou děvčat byli během sesterských čtvrtfinálových bitev v nějaké euforii, se říct nedá.

„Nefandíme jedné ani druhé,“ prozradila maminka děvčat. „Jsou to pro nás těžké zápasy,“ svěřil se i otec. „Ať vyhraje lepší,“ mají oba jasno.

Série pokračuje sobotním duelem v Prostějově (15.00) a středečním zápasem v Přerově (18.00).

Jak vše dopadne? Těžko předvídat, obě sestry ale mají své tipy.

„No, my vyhrajeme v sobotu a potom doufám i ve středu, zvládneme to,“ odhaduje Michaela Zatloukalová.

„Já věřím, že to zvládneme my, že jim to už v sobotu ukážeme,“ nenechá si nic líbit Lucie.

A komu fandíte vy?

Autor: Ivan Němeček


Zdroj: https://prerovsky.denik.cz/ostatni_region/krasna-serie-i-sestry-korenim-hanacke-bitvy-je-souboj-zatloukalovych-20190321.html

Fotogalerie

Zobrazit:
 

Sezóna 2022/2023 - posledních 50 fotografií

TIP: kliknutím na náhled, zobrazíte fotografii ve větší velikosti.
K sezóně 2022/2023 nejsou k dispozici žádné fotografie.