ŽIJEME VOLEJBALEM!
Aktuální zprávy

Mladší žačky ve finále MČR bojovaly s nervozitou, ale nezklamaly

Odložené mistrovství republiky mladších žaček ve volejbalu se uskutečnilo o prodlouženém víkendu na konci září. Po dlouhé herní pauze přerovské naděje rozhodně herně nezklamaly. Bohužel už v základní skupině měly těžký los a utkaly se se silnými Kralupami a Hlincovkou. Nakonec obsadily 15. místo.

Do turnaje vstoupily mladé Přerovanky velmi nervózně. Proti bojovnějšímu týmu Kralup snaha nakonec nestačila a podlehly 1:2. Jak se později ukázalo, byla to škoda, protože úspěch v tomto klání je mohl posunout v pořadí mnohem výše.

Následoval odevzdaný výkon proti Hlincovce a porážka 0:2. Posledním sobotním soupeřem byl Hradec Králové. Děvčata, vedená trenérkou Petrou Zajícovou, našla ztracenou bojovnost a po dramatickém průběhu zvítězila 2:1. To znamenalo postup do další fáze se ziskem 2 bodů.

Neděli odstartovaly mladší žačky dobrým výkonem proti Frýdku-Místku a radovaly se z výhry ve dvou setech, když se na palubovce objevily postupně všechny hráčky. Poté je čekal Bedřichov s početnou skupinou fanoušků. Přerovanky však pokračovaly ve výborné hře a navíc je vehementně povzbuzovala i lavička, jež se snažila konkurovat soupeřovu fanklubu. Tím je vyburcovala k nejlepšímu výkonu v turnaji a zaslouženému vítězství 2:0.

V této skupině tedy přerovské volejbalistky obsadily třetí místo a postoupily do dalších bojů opět se dvěma body.

Delší přestávka mezi zápasy se podepsala na jejich nervozitě. První sadu ještě vyhrály zásluhou dvou es střídající hráčky. Druhou však díky spoustě chyb rychle ztratily. V tie-breaku prohrávaly 1:9 a 5:13. Po vynikajících servisech Julie Maruccio a zlepšením hry dotáhly na 13:13. Bohužel poslední dva body patřily soupeři a tím výhra 2:1.

Poslední nedělní zápas už se projevila únava. Nepřesvědčivý výkon na obou stranách sítě tedy rozhodlo větší množství chyb Přerovanek. Porážka je odsoudila k pondělnímu střetnutí o 15. místo.

Zřejmě vidina posledního zápasu vybičovala holky a výhra 2:0 byla jednoznačná. "Celkové 15. místo není zklamáním. Bohužel volejbal je o chybách, a těch bylo u nás hodně. Každopádně pochvalu za hru i za dodržování pravidel a opatření zaslouží všechny hráčky: kapitánka Adéla Vachutková, Nataša Dostálová, Sabina Holáňová, Lenka Staňková, Karolina Strnadová, Anna Vávrová, Adéla Vaculíková, Veronika Vlachová, Julie Maruccio a Sára Šímová," zhodnotila výkon svých svěřenkyň Petra Zajícová.

Fotogalerie

Zobrazit:
 

Sezóna 2022/2023 - posledních 50 fotografií

TIP: kliknutím na náhled, zobrazíte fotografii ve větší velikosti.
K sezóně 2022/2023 nejsou k dispozici žádné fotografie.