ŽIJEME VOLEJBALEM!
Články mládež

Turnaj juniorek na pražském Olympu.

Naše děvčata se v Praze utkala v kvalifikačním turnaji extraligy juniorek s týmy Prostějova, Olympu, Šternberka a Ostravy.

První utkání hrané v pátek ve večerních hodinách naše juniorky jasně přehrály Prostějov 3:0 a mohly večer usínat s třemi body pod polštářem.

V prvním sobotním utkání nám program turnaje určil za soupeře domácí děvčata s Olympu. Náš tým byl na začátku tohoto zápasu zbytečně zakřiknutý a proti urostlým soupeřkám v prvním setu uhráli pouhých 11 bodů. Druhý set byl ze strany Přerovanek o něco lepší, ale dobře hrající soupeř zvítězil I v druhém setu celkem hladce, když nám dovolil 16 bodů. A potom ukázaly naše děvčata to co opravdu dovedou a začaly hrát nadšený, bojovný volejbal, podpořený dobrým servisem a najednou se z jasného utkání stávalo drama a na konec se šlo do čtvrtého setu, protože holkám se podařilo uzmout třetí set v poměru 25:23. Tento set jako by byl dovoleným dopingem našich mladých nadějí a rázem bylo na hřišti dominantní družstvo Přerova. Když na světelné tabuli svítil stav 19:13 pro Přerovanky tak se už všichni ostatní v hale chystali na boj v páté sadě. Bohužel pro náš tým opak byl pravdou. Jako by na naše dívky dopadl tlak, že snad můžou porazit favorita a nakonec v dramatickém závěru setu soupeři podlehly 25:23. Radim Vlček: Velká škoda toho čtvrtého setu. Mohly jsme mít bod a třeba dva. Ale spíš mě mrzí, že jsme dva sety nehrály co umíme a soupeři je darovali bez boje.
Sobotní večerní zápas jsme svedli velkou bitvu ze Šternberkem. Utkání jak na houpačce asi trochu ovlivněné nepovedenou koncovkou čtvrtého setu s předešlého utkání s Olympem. Náš tým téměř ve všech setech měl nad soupeřem několika bodový náskok, o který jsme přišly a všechny sety se dohrávaly v koncovkách. V té čtvrté jsme dokonce odvracely mečbol soupeřek a nakonec jasně vyhrály pátý set 15:9 a braly dva důležité body, které nám dali jistotu hrát v další fázi nejhůř druhou skupinu což byl náš cíl před turnajem.
Poslední utkání s Ostravou mělo být bitvou o druhou příčku a tím zároveň o naději postoupit z druhé příčky do nejsilnější skupiny. Bohužel toto utkání našim holkám moc nevyšlo a po prohře 3:1 obsadily v těžké skupině třetí místo.
Vlček: Turnaj nakonec hodnotím ve dvou rovinách. Ta první je pozitivní, protože jsme ve druhé skupině a ukázaly jsme, že můžeme hrát vyrovnaně i s favority. Ta negativní, musíme zapracovat na sebedůvěře a naučit se hrát stejně při každém stavu. Jedeme dál až nám to umožní situace kolem covidu.
Radim Vlček

Fotogalerie

Zobrazit:
 

Sezóna 2022/2023 - posledních 50 fotografií

TIP: kliknutím na náhled, zobrazíte fotografii ve větší velikosti.
K sezóně 2022/2023 nejsou k dispozici žádné fotografie.