ŽIJEME VOLEJBALEM!
Aktuální zprávy

První výhru urvaly Zubřice ve Frýdku-Místku

Přerovské ženy vybojovaly první výhru v problematické koronavirové sezóně. Zasloužené tři body za vítězství 3:1 na sety odvážejí z Frýdku-Místku, kde byly po celý zápas lepší a jen koncovka prvního setu jim nevyšla.

Domácí tým v pátek ve Šternberku vyhrál v pěti setech a určitě na to chtěl navázat i doma v souboji s dosud nebodujícím Přerovem. Hostující tým však hrál velmi dobře a v koncovce prvního setu vedl o tři body 22:19. Jenže Frýdek je pověstný svou bojovností a po několika nevynucených chybách hostů první dějství získal. 

Nepovedený závěr však na herním projevu Přerovanek nezanechal žádné stopy. Další dvě sady, a zejména jejich konce, se hrály podle přerovských not. Jistota získaného prvního bodu v soutěži naopak znervóznila domácí celek. Ten rychle prohrával 1:9 (na podání byla Kotlabová) a 2:10. Ani tento náskok ovšem nebyl rozhodující. Frýdečanky prostupně snižovaly ztrátu až k vyrovnání na 18:18. Jenže Zubřice tentokrát nehodlaly body odevzdat, ale chtěly všechny tři. Za stavu 21:20 zabodovala v útoku Kotlabová, pak přidala eso Benediktová, znovu zakončila útočnou akci Kotlabová a na mečbol si nachystala bodový blok nahrávačka Zatloukalová. Pak už vyletěly všechny přerovské ruce ke stropu a tříbodový příděl byl na světě. 

Spokojenost po zápase neskrýval ani trenér Vlček: "Jsem štastný za tříbodové vítězství. Dnes jsme byli lepším týmem, a to s důrazem na ten tým. Prezentovali jsme se kolektivním výkonem a nebýt nevydařené koncovky prvního setu, mohli jsme vyhrát 3:0. Ale celé družstvo dnes zápasem žilo, i ty hráčky, které zůstaly na lavičce. Každá svým dílem přispěla k vítězství, a takhle bych chtěl, abychom se prezentovali, jako jednotný tým. Pokud bych měl zmínit nějaké výkony, tak to byla Kulová na liberu a dost pomohla i Jehlářová. Splnili jsme první část z vytčeného cíle a budeme po hráčkách chtít, abychom podobné výkony dokázali zopakovat i proti silnějším soupeřům."

Možná to bude už v neděli od 15 hodin doma proti Ostravě.   

Fotogalerie

Zobrazit:
 

Sezóna 2022/2023 - posledních 50 fotografií

TIP: kliknutím na náhled, zobrazíte fotografii ve větší velikosti.
K sezóně 2022/2023 nejsou k dispozici žádné fotografie.