ŽIJEME VOLEJBALEM!
Zápas

7.kolo neděle 29.11.2020, 15:00
Volejbal Přerov Volejbal Přerov
0:313:25, 15:25, 22:25
Ostrava Ostrava
Volejbal Přerov: Benediktová, Zatloukalová, Kotlabová, Jehlářová, Diatková, Polášková, Libero: Kulová, Plešingerová, Střídaly: Semerádová, Köhlerová, Šádková,
Ostrava: Nečasová, Pospíšilová, Hrdličková, Kalusková, Žarnovická, Štrbová, Libero: Chevalierová, Střídaly: Bauerová, Vytisková, Jedličková

Komentář

Po vítězství ve Frýdku-Místku se zvedlo sebevědomí přerovského týmu, který se prezentoval dobrým výkonem v poli i proti Ostravě ozdobené postupem v poháru. Potíže domácího celku na příjmu mu ztěžovaly lepší přípravu útočných akcí. Pouze ve třetím setu se podařilo Přerovankám živit možnost zisku sady, jenže soupeřky komplikace nepřipustily a vyhrály ve třech setech.

Domácí volejbalistky začaly nadějně a po esu Zatloukalové proti favoritovi vedly 3:1. Jenže soupeřky rychle otočily vývoj ve skóre a díky nepříjemnému servisu Kaluskové získaly vedení 10:4. Svůj náskok postupně navyšovaly a bez problémů bodovým blokem proměnily hned první setbol.

Potíže na příjmu provázely Přerovanky celý druhý set a už za stavu 4:12 měl domácí trenér vybrané oba oddechové časy. Náznak šance na lepší výsledek přinesla čtyřbodová šňůra ze stavu 11:20 na 15:20. Vzápětí se však něco podobného povedlo Ostravě, která i díky nevynuceným chybám domácích vyhrála 25:15 a zvýšila na 2:0.

Také ve třetí sadě Ostrava rychle vedla 13:5. Po jednonožce Benediktové a esu Poláškové, které viděl spodní rozhodčí, se však severomoravský stroj trochu zadrhnul. Na jeho straně přibývalo chyb a Polášková na servisu nechybovala. Když se k tomu přidaly úspěšné útoky Diatkové a Benediktové, pak se rána Žarnovické z pipu nevešla do kurtu rázem na tabuli svítilo skóre 15:13 pro Přerov. Trenér hostů dvěma střídáními najednou asi rozhodil Poláškovou, která podání nasměrovala do sítě. To Ostravankám trochu pomohlo a znovu vzaly vývoj do svých rukou. Vyrovnané třetí dějství vydrželo až do stavu 19:19. Čtyři body v řadě jim přinesly potřebný klid (19:23 a 20:24). Dva mečboly se ještě povedlo odvrátit, ale do třetice se prosadila Štrbová z hlavního kůlu a ukončila zápas. 

Ohlasy trenérů

Sandra Kotlabová (kapitánka Volejbal Přerov): Soupeř nás zatlačil podáním a od toho se odvíjela menší možnost roztrhat obranu a útočit na jedny ruce. Škoda, že jsme nedokázaly při dlouhých výměnách být efektivní v útoku. Ve třetím setu jsme se zvedly díky servisu a donutily soupeřky k chybám. Nedokázaly jsme ho však dotáhnout k vítězství.

Radim Vlček (trenér Volejbal Přerov): Ostrava hrála výborně. Trápila nás dobrým servisem a kvalitou v útoku bez chyb. Po dobrém startu jsme nebyli dost odvážní v zakončení. Ve třetím setu se nám naskytla šance, ale soupeř si koncovku pohlídal. Právě v těchto okamžicích je třeba hrát odvážněji, zejména proti takovému soupeři.

Helena Hrdličková (kapitánka TJ Ostrava): Dva a půl setu jsme předváděly krásný volejbal s dobrou obranou na síti i v poli. Pak jeden chybný výrok rozhodčího plus servis Poláškové nám zkomplikovaly celý set, ale dotáhly jsme ho k vítězství. Chválím celý tým, za to, jak zvládnul třetí set. Chtěla bych touto cestou pozdravit fanoušky a poděkovat jim za podporu.

Zdeněk Pommer (trenér TJ Ostrava): Dnes z holek vyzařovala velká chuť do hry a vůle po vítězství. Soupeře jsme mačkali celý zápas. Jen nás trochu zabrzdil výrok spodního rozhodčího, který z kilometrového autu udělal dobrý balon pro soupeřky. 


Fotogalerie

Zobrazit:
 

Sezóna 2022/2023 - posledních 50 fotografií

TIP: kliknutím na náhled, zobrazíte fotografii ve větší velikosti.
K sezóně 2022/2023 nejsou k dispozici žádné fotografie.