ŽIJEME VOLEJBALEM!
Starší žákyně

Áčko starších žaček čeká v dalším kole krajského přeboru souboj s béčkem

Druhé kolo KP starších žákyň bylo netradičně rozloženo do dvou víkendových dnů. Přerovský B tým absolvoval druhou výkonnostní skupinu v sobotu se třemi zápasy v Uničově. Nejprve porazil favorizované Bohuňovice, které sestoupily z první čtverky. První set byl jasně v režii mladých Přerovanek. Ve druhém se však dopouštěly mnoha chyb a brzy prohrávaly rozdílem až 11 bodů. V závěru setu byl stav 10:20, ale ani to nebylo rozhodující. Zlepšeným servisem a koncentrovanou hrou nepustily soupeřky k ani jednomu setbolu a samy proměnily třetí mečbol, čímž završily překvapivé vítězství 2:0. Stejným poměrem pak skončily i zbývající dva duely s domácím Uničovem i Šternberkem. To znamená, že příští kolo sehraji v konkurenci tří nejlepších týmů kraje, mezi nimiž je i naše áčko.

To sehrálo své zápasy v neděli v Prostějově. Souboj s domácím týmem se nesl ve znamení velkých problémů přerovských žaček na přihrávce, a z toho pramenilo slabší zakončování útočných akcí. Omluvou nemůže být absence kapitánky Vachutkové kvůli karanténě. Navíc se zranila blokařka Dufková, což Přerovanky ještě více "rozhodilo". Přesto dokázaly vyhrát druhý set, ale v tie breaku se opět vrátily k nepřesné hře a podlehly 7:15 a 1:2 na sety. Ve druhém zápase nastoupily proti lídrovi KP z Olomouce. Herní projev se výrazně zlepšil zejména ve druhém setu, avšak na bodový zisk to tentokrát nestačilo - 0:2. V posledním střetnutí hrálo áčko o udržení v elitní skupině s rezervou Olomouce. Utrápená výhra ve dvou setech to zařídila.

Tudíž se v příštím kole krajského přeboru odehraje souboj dvou přerovských týmů, jenže to bude až v prosinci. V neděli budou hostit v KP kadetek VAM Olomouc, výjimečně v hale v Kouřilkově ulici. A za dva týdny se o víkendu hraje v Městské sportovní hale druhý turnaj Českého poháru kategorie žaček. 

Fotogalerie

Zobrazit:
 

Sezóna 2022/2023 - posledních 50 fotografií

TIP: kliknutím na náhled, zobrazíte fotografii ve větší velikosti.
K sezóně 2022/2023 nejsou k dispozici žádné fotografie.