ŽIJEME VOLEJBALEM!
Kadetky

Kvalifikační turnaj extraligy kadetek v Brně

Extraliga kadetek - kvalifikační turnaj o rozřazení družstev do výkonnostních skupin

V soutěži startuje 20 týmů z celé České republiky rozdělených do 4 skupin po pěti družstev

Přerovské kadetky startovaly v Brně za účasti družstev VK Prostějov, Olymp Praha B, SVBC Dobřichovice a Královo Pole Brno.

V pátek jsme nastoupili proti Olympu Praha B.

Náš parádní výkon znamenal zisk tří bodů za vítězství 3:1. Díky výbornému servisu jsme soupeře neustále tlačili od sítě a tím mu neumožňovali využít jeho výškové převahy. A navíc co přešlo přes sít jsme počapali v poli díky velké obětavosti celého týmu. Pozadu jsme nezůstávali ani na útoku podloženém solidní přihrávkou a pestrou nahrávkou.

V sobotu nás čekal velice nepříjemný soupeř z Dobřichovic, vítěz nedávného prestižního turnaje v Ostravě.

Vítězství s Olympem nás nastartovalo k ještě sebevědomějšímu výkonu celého týmu. Utkání jsme měli stále pod kontrolou a vítězstvím 3:0 jsme na sebe začali pomaličku upozorňovat jako jeden z možných adeptů na postup do společnosti nejlepších pěti týmů v republice.

O všem však měla rozhodnout neděle.

V poledním utkání s Prostějovem jsme předvedli snad nejlepší výkon kvalifikace. Soupeře jsme po celý zápas drželi pod tlakem naší velice agresivní hrou na všech činnostech, podloženou skvělou a obětavou hrou v poli. Vítězství 3:0 pro nás znamenalo jediné, pokud v posledním utkání s KP Brno, které také ještě neprohrálo, získáme nějaké body, jdeme do skupiny nejlepších pěti týmů extraligy.

Do stavu 1:1 na sety bylo utkání vcelku vyrovnané, i když výšková převaha soupeře byla znát hlavně ve hře na síti. Ve třetím setu však rozhodčí díky několika sporným výrokům na obě strany znervózněla a nervozita se nepochopitelně přenesla i do hry hlavně našich holek. Od tohoto okamžiku měl již soupeř navrch a v poklidu dotáhl utkání do vítězného konce 3:1.

Druhé místo v tabulce za jednoznačně nejsilnějším týmem KP Brno pro nás znamená účast v dalším kole extraligy ve druhé výkonnostní skupině o 6. - 10. místo, což lze brát za úspěch tohoto týmu. V dalších ze šesti pořádaných kol bude mít tým ještě dost možností na probojování se mezi elitu soutěže.

Závěrem musím velice pozitivně hodnotit přístup holek k jednotlivým zápasům a poděkovat jim za bojovnost, která je zdobila po všechny tři dny. Pokud budou tyto atributy fungovat i v dalších kolech a Klárka Šrámková si udrží skvělou formu, se kterou celý turnaj odehrála, může se nám vytoužený sen, účast v závěrečném finálovém turnaji, splnit. Poděkování si zaslouží i hráčky z lavičky a přítomní rodiče, kteří svým povzbuzováním vytvářeli holkám neskutečné prostředí.

Fotogalerie

Zobrazit:
 

Sezóna 2022/2023 - posledních 50 fotografií

TIP: kliknutím na náhled, zobrazíte fotografii ve větší velikosti.
  •  autor: Michal Lakomý
    autor: Michal Lakomý
  •  autor: Michal Lakomý
    autor: Michal Lakomý
  •  autor: Michal Lakomý
    autor: Michal Lakomý
  •  autor: Michal Lakomý
    autor: Michal Lakomý