ŽIJEME VOLEJBALEM!
Zápas

Poslední utkání družstva žen

V posledním, 27. kole dlouhodobé části extraligy se v hanáckém derby utkaly volejbalistky Přerova a Olomouce. Papírově domácím družstvem bylo sice to přerovské, vzhledem k rekonstrukci jeho haly se však utkání uskutečnilo na domovské palubovce Univerzity Palackého. Vysokoškolačky potvrzovaly první dvě sady roli vysokého favorita, v tom třetím sice polevily a pustily soupeře k setbolu, nakonec však zvítězily 3:0.
27.kolo čtvrtek 10.3.2022, 18:00
Volejbal Přerov Volejbal Přerov
0:314:25, 16:25, 26:28
Olomouc Olomouc
Volejbal Přerov: M. Zatloukalová, Baláková, Dlouhá, Köhlerová, Semerádová, McClellan, libero Šádková. Střídaly: Hůsková, A Kulová, L. Zatloukalová.
Olomouc: Silva, Mostsitska, Herdová, Šepeľová, Kneiflová, Šmídová, libera Slavíková, D. Kulová. Střídaly: Blanco, Štimac, Gambová.

Komentář

První dva body zápasu sice patřily Přerovu, univerzita však při podání Mostsitské rychle otočila (2:6) a dál navyšovala svůj náskok (5:14). Tempo hry pak opadlo, přesto Olomoučanky bez potíží dovedly set k hladké výhře 25:14.

Velmi podobný průběh měla i druhá sada. Opět nejprve Mostsitska na servisu (4:0) a po ní i její spoluhráčky v bodových sériích navyšovaly náskok VK UP (8:3, 13:5). Tentokrát se ovšem příděl nezastavil a poslední tým tabulky mířil k debaklu (7:19). Až olomoucké polevení v závěru (15:22) vedlo ke zkorigování skóre, přesto to bylo po výsledku 16:25 už 2:0 pro Univerzitu Palackého.

Až třetí část zápasu přinesla alespoň zpočátku vyrovnaný boj (5:7), který svým servisem narušila teprve střídající Štimac (5:10). Tentokrát ovšem Přerovanky větší než šestibodový (10:16) rozdíl nepřipustily a v koncovce se nejprve dotáhly zpět (15:20, 17:20) a pak při podání Hůskové dokonce převzaly vedení (17:21, 23:21). Outsider se dokonce za stavu 24:23 dostal k setbolu, jenže svou šanci nevyužil a vysokoškolačky po třetím proměněném mečbolu zvítězily 28:26 a celkově 3:0.

Ohlasy trenérů

Domácí:

Michaela Zatloukalová (kapitánka Volejbal Přerov): „Byl to pro nás poslední zápas sezony a ze začátku jsme vypadaly zcela odevzdaně. Škoda promarněného setbolu ve třetí sadě, mohly jsme se loučit veseleji.“

Radim Vlček (trenér Volejbal Přerov): „Odehráli jsme to, na co tým má, na víc to nebylo. Škoda setbolu ve třetí sadě. Za pozitiva považuji výkony mladých Hůskové v útoku, Šádkové na liberu a Dlouhé na středu. Gratuluji soupeři k výhře.“

Hosté:

Barbora Gambová (kapitánka VK UP Olomouc): „Po dvou celkem jednoznačných setech, v nichž měl Přerov problémy na přihrávce, jsme začaly dělat zbytečné chyby, ztratily jsme před koncovkou třetí sady náskok a rázem to bylo vyrovnané. Naštěstí jsme to nakonec zvládly.“

Martin Hroch (trenér VK UP Olomouc): „Už před zápasem jsme věděli, že výběr soupeře pro čtvrtfinále nemáme ve svých rukách. V týdnu jsme se proto zaměřili na kondici a celou přípravu už směřujeme na začátek vyřazovací části příští týden. Zápas jsme zahájili v jedné sestavě, které se dařilo a jejíž hra měla úroveň. Po výměně nahrávačky a blokařky tým trochu usnul a začal hořet na přihrávce. Teď uděláme vše pro to, abychom ještě vyladili na čtvrtfinále, v němž se bohužel musíme obejít bez univerzálky Babić, která si na tréninku poranila prst.“


Fotogalerie

Zobrazit:
 

Sezóna 2022/2023 - posledních 50 fotografií

TIP: kliknutím na náhled, zobrazíte fotografii ve větší velikosti.
  •  autor: Adam Fritcher
    autor: Adam Fritcher
  •  autor: Adam Fritcher
    autor: Adam Fritcher