ŽIJEME VOLEJBALEM!
Juniorky A

Bronzová medaile z Velké ceny Přerova

Domácí turnaj „Velká cena Přerova“ probíhala ve dnech 2. - 4. 9. 2022, kterého se zúčastnilo celkem 24 družstev, která byla rozdělena do 6 základních skupin. Náš tým juniorek se v základní skupině střetnul s družstvy Zlína, Havlíčkova Brodu a Hradce Králové, který jako jediný dokázal vzdorovat našim juniorkám. Do sobotní čtvrtfinálové skupiny, se tak náš tým kvalifikoval z 2. místa, kde je čekalo dalších 5 zápasů. Všechna sobotní utkání dotáhly naše juniorky do úspěšného konce s bilancí 10:0 na sety, přičemž teprve ten poslední zápas byl ten nejdůležitější, jelikož měl rozhodnout o postupu do semifinále. Našim protivníkem byl vítězný tým minulého ročníku turnaje Lanškroun, který má výborné hráčky, a záleželo jen na nás, jak se s tímto týmem popereme. Do poloviny 1. setu byl výkon obou týmu velmi vyrovnaný, ale svou vytrvalostí a bez zbytečných chyb jsme se dokázaly odtrhnout a zvítězit. Druhý set byl již v naši režii, kdy jsme si udržovaly náskok 10 bodů, soupeř byl bezradný, jelikož nevěděl, jakou zbraň má proti nám použít, než jsme jim tuto zbraň nabídly v podobě nesoustředěnosti, myšlenky jisté výhry a tím pádem zbytečných chyb. Naštěstí pro nás za stavu 23:23 udělal soupeř chybu na podání, a následně chybu na útoku, což nás dovedlo k vítězství 25:23. V nedělním semifinále nás tak čekal tým TJ Ostrava „A“, který předvedl své kvality ve všech činnostech, a zaslouženě vyhrál 2:0. I přes zklamání z prohry a již viditelnou únavu po tolika zápasech, jsme sebraly všechny své zbylé síly, a rozhodly se dojít pro bronzovou medaili, a to i přesto, že nás čekal výškou i výkonem převyšující tým ze Slovenska „COP Nitra“. Vítězství 2:0 a zároveň bronzovou medaili jsme získaly týmovou prací, plněním pokynů a především radostí ze hry. Holky se zároveň utvrdily v tom, že i takový tým se dá porazit, a o to větší radost měly z této výhry. I přesto, že jsme si z turnaje odnesly bronzovou medaili, byly v některých zápasech či důležitých chvílích vidět nedostatky, na kterých je potřeba zapracovat, jedná se především o komunikaci, koncentraci, odstranění zbytečných chyb.

Z našeho týmu byla vybrána smečařka/univerzálka Lucie Grančaiová jako nejužitečnější hráčka turnaje. Smečařka Nikol Friedlová byla vybrána mezi nejlepší šestici hráček celého turnaje.

Sestava: Dočkalová, Pospíšilová, Lehnertová, Gambová, Šimurdová, Jarešová, Palová, Grančaiová, Friedlová, Šrámková, Hrudíková, Šádková

Konečné pořadí:

1. TJ Ostrava „A“

2. Hradec Králové

3. Přerov „A“

Fotogalerie

Zobrazit:
 

Sezóna 2022/2023 - posledních 50 fotografií

TIP: kliknutím na náhled, zobrazíte fotografii ve větší velikosti.
  •  autor: Lena Oborná
    autor: Lena Oborná
  •  autor: Lena Oborná
    autor: Lena Oborná
  •  autor: Lena Oborná
    autor: Lena Oborná
  •  autor: Lena Oborná
    autor: Lena Oborná