ŽIJEME VOLEJBALEM!
Zápas

Ani po čtvrté ženy Prostějov neporazily

Přerov se v podzimní části sezony utkal již potřetí s týmem VK Prostějov. Po dvou prohrách 2:3 se i tentokrát schylovalo k dramatu. Mistrovský tým z Prostějova však nakonec dokázal zápas ovládnout jednoznačněji než v předchozích dvou případech a vyhrál 3:1.
14.kolo pátek 16.12.2022, 19:00
Volejbal Přerov Volejbal Přerov
1:325:19, 20:25, 8:25, 16:25
Prostějov Prostějov
Volejbal Přerov: Joanna Atanasova, Michaela Dlouhá, Isabel Kovačić, Aneta Hůsková, Alicia McClellan, Michaela Zatloukalová, libera Adriana Kulová, Julie Michálková. Střídaly: Tereza Baláková, Karina Lazárková, Aneta Köhlerová
Prostějov: Simona Bajusz, Josefina Smolková, Kateřina Kvapilová, Jesicca Dos Santos Silva, Klára Faltínová, Raquel Löff Da Silva, libero Adéla Stavinohová. Střídaly: Pavla Meidlová, Petra Kožoušková

Komentář

Přerov vstoupil do prvního setu špatně, a brzy prohrával 2:6. Trenér Vlček velmi záhy vybral oba time-outy a přerovské volejbalistky ožily. Zlepšily se ve všech činnostech a dostaly se zpátky do hry. Nakonec Přerov dokázal v krásné koncovce prvního setu i díky skvělé práci na bloku otočit skóre na 25:19.

Do druhého setu však Přerov vstoupil stejným způsobem, a opět vysoko prohrával (1:6). I tak ale dokázal soupeřky z Prostějova dvakrát dotáhnout. Za stavu 19:20 si vzal Miroslav Čada oddechový čas a prostějovské hráčky už vedení udržely. Druhá sada skončila v poměru 20:25.

Od té chvíle získal Prostějov velkou převahu. Ve třetím setu doslova dominoval, a ovládl jej 25:8. Trenér Vlček využil příležitost a v jednoznačné třetí hře prostřídal celý tým a poslal na palubovku mladé hráčky.

Také čtvrtý set začal Přerov velmi bojácně, a Prostějov naopak potvrzoval mistrovskou kvalitu. Na chvíli se zdálo, že by ještě mohlo být v silách přerovských hráček čtvrtou sadu zdramatizovat, ale nakonec i tento set ovládly svěřenkyně Miroslava Čady v poměru 25:16. Utkání tak skončilo 3:1 z pohledu VK Prostějov.

Ohlasy trenérů

Domácí:

Michaela Zatloukalová (kapitánka Volejbal Přerov): Do zápasu jsme nastoupily velmi dobře a ukazovalo se, že s Prostějovem letos umíme hrát vyrovnané zápasy. Jenže potom jsme přestaly servírovat, začaly dělat blbosti a šlo to s námi dolů. Holky bojovaly s nějakými zdravotními problémy, hodně z nich si bralo Endiaron, a ani mně už není dobře, běžte ode mě raději dál.

Radim Vlček (trenér Volejbal Přerov):Měli jsme špatný vstup do utkání, ale na konci prvního setu jsme to dokázali otočit, za to tým velmi chválím. Bohužel jsme to ale nedokázali přenést do druhého setu, a zase jsme brzy ztráceli. Když jsme znovu dotáhli skóre na 19:20, tak už jsme to po time-outu nezvládli otočit. Tam se podle mě zlomil celý zápas. Od té doby jsme dělali spoustu chyb a soupeř ukázal kvalitu a rozdíl v tabulce tím, že byl klidnější a nechyboval. Takže gratuluji Prostějovu k zaslouženému vítězství a děkuju fanouškům za pěknou atmosféru na zápasech v roce 2022 a přeji všem pěkné Vánoce.

Hosté:

Simona Bajusz (kapitánka VK Prostějov): „První set byl velmi vyrovnaný, se soupeřem jsme se tahaly bod po bodu, ale bohužel koncovku jsme vůbec nezvládly, Přerov udělal asi šest až sedm bodů za sebou, a to nás položilo. Od druhého setu jsme se naštěstí semkly, hrály jsme kolektivně a dokázaly jsme další sety docela snadno vyhrát. Jsem ráda, že jsme konečně začaly hrát spolu, že nám šla obrana, že jsme se vykrývaly a že jsme společnými silami dokázaly dovést zápas k vítězství.

Miroslav Čada (trenér VK Prostějov)Na začátku utkání Přerovu vycházel hodně riskantní servis a hrál prakticky bez chyb. My jsme se dostávali do problému v jedné rotaci, nicméně od druhého setu jsme byli lepší prakticky ve všech činnostech, i když ten zápas byl z velké části vyrovnaný. Přerov má letos velice dobré družstvo, takže žádný zápas s ním není jednoduchý.“


Fotogalerie

Zobrazit:
 

Sezóna 2022/2023 - posledních 50 fotografií

TIP: kliknutím na náhled, zobrazíte fotografii ve větší velikosti.
K sezóně 2022/2023 nejsou k dispozici žádné fotografie.