ŽIJEME VOLEJBALEM!
Články mládež

KP starších žákyň v Olomouci

V sobotu 24.2.2018 se hrálo v Olomouci 4.kolo krajského přeboru starších žaček.

V prvních dvou kolech naše áčko narazilo na domácí celky a obě utkání holky zvládly relativně v pohodě. Sice se nevyvarovaly zbytečných chyb, ale na Olomouc A, která hrála bez dvou hráček základní sestavy to stačilo. Větší problémy nám chvílemi dělalo olomoucké béčko, hlavně díky nedůraznému útoku a uspokojení po hladce vyhraném prvním setu.

Po dvouhodinové pauze nás čekalo béčko z Prostějova. Tentokrát se holky dokázaly lépe koncentrovat na papírově slabšího soupeře a s přehledem ho porazily 2:0.

Po třech výhrách bylo jasné, že nás čeká souboj o první místo ve skupině opět s Prostějovem A. Holky byly nažhavené, aby „vrátily“ Prostějovu minulé prohry. Bohužel hned od začátku prvního setu nám soupeř opět díky lepšímu servisu odskočil a s náskokem až 8 bodů si v pohodě kráčel pro výhru v prvním setu. Druhý set až do stavu 4:10 vypadal obdobně. Potom prostějovské holky polevily, udělaly řadu nevynucených chyb a tím nás vrátily do hry (10:11). Naše holky se nabídnuté šance chopily a postupně si vypracovaly až pětibodový náskok (19:14). I když se Prostějov snažil ještě zvrátit situaci, naše hráčky svou bojovností v poli set dotáhly do vítězného konce. O vítězství v utkání měl rozhodnout až tiebreak. Holky, nabuzené vyhraným setem,začaly odvážně a rázem byl stav 4:0. Prostějov se s takovým průběhem setu samozřejmě nechtěl smířit a za stavu 6:6 bylo zase srovnáno. Na další se už prostějovské holky nezmohly a tak jsme postupně navyšovaly náskok až na 14:9. Po prvním neproměněném mečbolu se Prostějov rozhodl, že nemá, co ztratit, riskoval na servise i útoku a rázem byl stav 14:14. I když se Prostějov dokázal propracovat až k mečbolu, závěrečný bod připadl na naši stranu a za stavu 19:17 se holky konečně mohly radovat z výhry.

Po čtyřech kolech krajského přeboru se áčko drží na 2.místě (teď už jen o 6 bodů) za prvním Prostějovem A, třetí Moravská Třebová na Přerov ztrácí už 15 bodů, čtvrtá Olomouc A 16 bodů.

Sestava: Drábková Z., Kraváková G., Bucheňová K., Cvrkálová K., Petrželová A., Miklendová I. (kapitánka), střídaly: Bucheňová P., Kašíková D., Kromerinská S., Ševčíková S.

Radana Dokoupilová

Fotogalerie

Zobrazit:
 

Sezóna 2022/2023 - posledních 50 fotografií

TIP: kliknutím na náhled, zobrazíte fotografii ve větší velikosti.