ŽIJEME VOLEJBALEM!
Zápas

Důstojný závěr sezóny.

Ve třetím dílu čtvrtfinále UNIQA extraligy žen ČR 2017/18 prostějovské volejbalistky už nepanovaly těm přerovským natolik suverénně, jako během předchozích dvou zápasů. Tentokrát protivnice vzdorovaly mnohem víc a tím se zasloužily o viditelně rovnocennější boj.
PO3 čtvrtek 22.3.2018, 17:00
Prostějov Prostějov
3:025:17, 25:16, 25:20
Volejbal Přerov Volejbal Přerov
Prostějov: Domácí: M. Zatloukalová, Emonts, Kozmík, Horká, Nová, Trnková, libero Kovářová. Střídaly: Slavíková, Kossányiová, Weiss.
Volejbal Přerov: Hosté: Gauthier, L. Zatloukalová, Vander Meer, Jehlářová, Svobodová, Schoene, libero Kohoutová. Střídaly: Gogová, Šálková, Dostálíková.

Diváci: 250

Komentář

Outsider tentokrát vytáhl plánovanou odvahu hned od začátku a riskovaným servisem dostával favorita do problémů na přihrávce. Když se k tomu přidaly i další prostějovské chyby, dařilo se hostujícímu družstvu hlavně v úvodu držet krok (7:6). Pak domácí tým přece jen utahoval herní šrouby postupným zlepšováním všech činností, přičemž nejvěrnější fanoušky pobavila zejména maratónská výměna na 16:10 trvající hodně přes jednu minutu. Sympatické bylo, že Přerovanky ani po její ztrátě nepřestaly bojovat, ještě dvakrát úspěšně zkorigovaly (18:11 – 18:13, 21:13 – 21:16 po dvou esech Jehlářové). Až závěr dostalo vékáčko pevněji pod svou kontrolu, ale přesto šlo o nejvyrovnanější sadu v dosavadním průběhu série – 25:17.

Že to asi nebyla náhoda ukázal start druhé části, kdy šly Vlčkovy svěřenkyně premiérově v duelu do vedení (2:4). Obecně se vítězky dlouhodobé části soutěže i vinou horšího příjmu prosazovaly obtížněji než normálně, zatímco jejich soupeřky méně chybovaly oproti předchozím dvěma vzájemným střetnutím. Pokud navíc Čadovy ovečky zkazily dvě podání za sebou, ukazovala světelná tabule skoro v polovině setu opět těsný stav 9:8. Teprve poté mančaft okolo Horké roztočil svůj stroj do plných volejbalových obrátek a utekl výrazným trhákem na 19:10. Ovšem vzápětí pro změnu vypadl z role, čehož oživlý Přerov pohotově využil k pětibodové šňůře (19:15). Houpačku nahoru dolů potvrdil následný finiš v režii papírově silnějšího celku – 25:16.

Přesto mač tentokrát nepřinášel žádnou bleskovou selanku, příznivci viděli spoustu dlouhých výměn s pěkně ubráněnými balóny. Což ale na druhou stranu svědčilo o tom, že ofenziva VK nefungovala zdaleka optimálně. Další důkaz přišel zkraje třetího dějství, Prostějov na začátku znovu tápal (1:3, 3:5). A v momentě, kdy Svobodová a spol. odskočily při účinném servisu Jehlářové dokonce na 4:10, stávala se situace pro jeden tábor vážnou, naopak pro ten druhý slibnou. Okamžitě však na druhé straně zapodávala výborně i Kossányiová, krizi překonavší domácí plejerky skórovaly šestkrát v řadě a stavem 10:10 se vlastně startovalo nanovo. Hostujícím děvčatům pak vydržel určitý lauf ještě docela dlouhou dobu (13:14, 16:16, 19:18), než úřadující mistryně republiky v koncovce definitivně zlomily jejich houževnatý odpor – 25:20 a 3:0.

Autor: Marek Sonnevend

Ohlasy trenérů

Eva Svobodová (kapitánka Volejbal Přerov): „Dneska jsme opravdu bojovaly a dokázaly, že i proti silnému soupeři umíme hrát kvalitní volejbal. Dařilo se nám dobře přihrávat, několikrát jsme skvěle zablokovaly. Fanouškům moc děkujeme za podporu během tohoto utkání i v celé sezóně.“

Radim Vlček (trenér Volejbal Přerov): „Předvedli jsme výborný zápas s dlouhými výměnami. Dařil se nám servis, také jsme se oproti minulým utkáním zlepšili na bloku. A já jsem spokojený, že aspoň napotřetí jsme se silným Prostějovem svedli důstojnou, poměrně vyrovnanou bitvu. Byla to vydařená tečka za naší sezónou.“


Fotogalerie

Zobrazit:
 

Sezóna 2022/2023 - posledních 50 fotografií

TIP: kliknutím na náhled, zobrazíte fotografii ve větší velikosti.
K sezóně 2022/2023 nejsou k dispozici žádné fotografie.