ŽIJEME VOLEJBALEM!
Aktuální zprávy

Zubřice udělaly první krok do Final Four Českého poháru

Důležitý krok k vysněnému postupu na závěrečný turnaj čtyř nejlepších týmů Českého poháru udělaly v úterý volejbalistky Přerova. Na horké palubovce překvapení soutěže, prvoligových Dobřichovic, zvítězily 3:1 a v domácí odvetě jim teoreticky stačí uhrát dva sety.

Nic jednoduchého ale Přerovanky nějakých 20 kilometrů jihozápadně od Prahy nečekalo. Soupeř v 1. lize ještě v sezoně neprohrál a v minulém kolepřekvapivě vyřadil KP Brno. V úterý navíc ovládl první set proti Zubřicím 25:21.


„Soupeř byl bojovný, nadšený a ve svém specifickém bouřlivém prostředí houževnatý. Cítil, že může udělat další překvapení. Od začátku se rval o každý balon, my jsme navíc byli po dlouhé cestě, začali jsme rozpačitě,“ přiznal trenér Přerova Radim Vlček.

Další sady už ale patřily favoritovi, přestože ve čtvrtém setu si Přerovanky cestu za vítězstvím zkomplikovaly. Klíčové dějství však zvládly. „Nevyřešili jsme situaci, kdy nám letí balon zadarmo. Najednou se to začalo tahat, soupeř uhrál šňůru asi pěti bodů a vypadalo to zle. Při servisu Lenky Kohoutové jsme ale ze stavu 18:22 udělali vítězství 25:22. Největší zásluhu na tom měla na útoku Vendula Měrková,“ popsal kouč Vlček.

Domácí odvetné utkání sehrají jeho svěřenky v městské sportovní hale ve čtvrtek 22. listopadu od 17 hodin.

TJ Sokol Dobřichovice – Volejbal Přerov 1:3 (21, -22, -18, -22)

Fotogalerie

Zobrazit:
 

Sezóna 2022/2023 - posledních 50 fotografií

TIP: kliknutím na náhled, zobrazíte fotografii ve větší velikosti.
K sezóně 2022/2023 nejsou k dispozici žádné fotografie.